Popis
Když jsme se s Charlesem potkali, byla to totální srdcovka. Usměvavý, vstřícný a otevřený. Jeho vinařství je kompletně organické a svá vína nechává fermentovat spontánně. Ačkoliv se v Champagni narodil, jeho cesta k výrobě vína vedla přes Nový Zéland, kde pracoval v jednom organickém vinařství. Charles je obrovský talent. Jeho úspěch byl neuvěřitelně rychlý, neboť mu stačilo jen pár ročníků a jeho vína zdobila lístky nejlepších restaurací světa.
Kromě Pinot noir a Chardonnay má na vinicích zastoupenu i odrůdu Pinot blanc vrai, ze které připravuje naprosto famózní víno Le Champ du Clos. Většina jeho vín jsou tzv. single vineyard, která jsou neskutečně věrným obrazem místa svého vzniku. Nebojí se ale ani výroby klasických cuvée. No, klasický asi není úplně to správné slovo. Vždyt jeho základní víno Bulles de Comptoir je tvořeno odrůdami Pinot noir, Chardonnay, Pinot blanc, bylo fermentováno spontánně a je vyrobené metodou solera z několika ročníků. Tohle jsou opravdová vína.
Během degustace ochutnáte:
Bulles de Comptoir #12 Extra Brut
Bistrøtage Extra Brut B.19
Bistrøtage B.11 Rosé Affinage Prolongé
Vin de Comptoir 2021
Françøise FF13
Robert Dufour “the ballad of the villages” Brut Nature 2004
Degustace nového butikového vinařství v portfoliu Champagnier proběhne 15.5. od 19h v AUTENTISTA wine & champagne bar, Řetězová 10, Praha 1. Pouze 12 míst. Jako způsob dopravy uveďte DEGUSTACE.
Degustací Vás provede Antonín Suchánek, zakladatel Champagnier,cz a spolumajitel AUTENTISTA wine & champagne bar.