Ulysse Collin

 

Olivier Collin začal v Congy vinařit tak, že v roce 2003 obnovil 4,5 ha vinic, která jeho rodina pronajímala již dlouhá léta. Koupil si starý traktor, pluhy a začal kultivovat zemi. Poté zakoupil použité burgundské sudy. Mráz, který následně přišel, snížil výnos na polovinu a Olivier musel prodat všechny hrozny, aby zůstal solventní. Následující rok byly výnosy rekordní, a tak se mohl pustit do výroby vlastního vína. Vinařskému umění se učil u Anselma Selosse, na vinici používá organické přípravky a postupy, všechna svá vína fermentuje alkoholicky i malolakticky spontánně v 220l dubových sudech, nefiltruje je ani nečiří. Dosage drží na hranici Extra Brut nebo ji nepřidává.

V roce 2006 trvala primární fermentace dokonce 13 měsíců. Víno má tedy potřebný čas na to, aby se samo vyvinulo a stabilizovalo. Terroir Côtes de Sézanne je zcela unikátní. Nejprve narazíte na tenkou vrstvu křídy a jílu (cca. 50cm), pod kterou se skrývá tvrdé jádro z uhlíkaté formy pazourku a onyxu. Toto podloží je zcela ojedinělé v celé Champagni. Dnes Olivier obhospodařuje 8,75 ha vinic, nicméně roční produkce činí pouze 30 000 lahví. Vinařství Ulysse Collin produkuje autentická, jednoodrůdová vína, která jsou zastoupena jen v těch nejlepších podnicích světa. Olivierova vína jsou neuvěřitelně harmonická, charakterní a věrně v sobě odrážejí vinice, ze které pocházejí.

 xulysse-collin_1.jpg.pagespeed.ic.ZYNRCLyYAO

Žádné produkty od výrobce Ulysse Collin nebyly nalezeny....

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.